Välkommen till 6c. 
Klassen har gått tillsammans i två år och nu är det sista året tillsammans. Det känns lite speciellt detta år. Sexorna är äldst på skolan och när de så småningom börjar i sjuan kommer de att splittras och gå till olika skolor. Men det är långt kvar tills dess.
Insamlingen.
Några dagar senare berättar Sara att hon har hittat en camping som de skulle kunna åka till. Campingen är nybyggd och ligger i Sandviken. Från början var de helt inställda på att de skulle åka utomlands men de insåg ganska snart att de var tvungna att tänka om.
Rätt och orätt.

Stugindelning.
Det är slutet av mars och klassresan närmar sig. Den sista snön har smält bort och marken börjar sakta tina efter den kalla vintern. Det har varit en hel del arbete med insamlingen och en del har ansträngt sig mer och andra mindre.
Klassresan.
Det är sen vår och naturen har vaknat till liv. Träden grönskar, fåglarna kvittrar och i dikeskanterna breder vitsipporna ut sig. Kelly tar ett djupt andetag och andas in den ljumma vårluften. Sen slänger hon den tunga ryggsäcken över axeln och börjar gå mot stationen. Äntligen! Nu är de snart iväg.​​​​​​​

Annika berättar.
På kvällen ligger Kelly, Annika, Li och Amina ​och pratar. Li pratar om killar, det gör hon alltid. Li pratar ofta om vem hon själv är kär i och vem hon tror att andra är kära i. Amina suckar. Hon tycker det är jobbigt att de hela tiden ska prata om kärlek. ​​​​​​​

Alima tvekar.
Nästa morgon skiner solen. De flesta vaknade tidigt trots att de har sovit lite. Kvällen innan grillade de tillsammans på campingen. De var mysigt att sitta tillsammans runt en lägereld. Hampus hade tagit med sig sin gitarr och började spela och sjunga. ​​​​​​​

Pelle blir hämtad
Simon delar stuga med Farzad, Isac och Pelle. Det känns bra. Han och Farzad har umgåtts rätt mycket på sista tiden eftersom de har planerat klassresan ihop. Isac och Pelle känner han sen lågstadiet. Simon mår bra. Ovanligt bra. Så här glad har han inte varit på länge.
Avslutningen.
Avslutningsdagen har kommit. Efter en regnig avslutning ute på skolgården går eleverna i klass 6c gemensamt in i klassrummet. Alla är så finklädda! Känslorna svämmar nästan över! Några är glada och uppspelta, andra dämpade och vissa är tårögda.​​​​​​​
Välkommen till 5C
Klassfotot togs efter sommaren. Klassen har fortfarande mentorn Hannes, som de hade i årskurs 4 och ingen elev har slutat. Men Amina är ny i klassen.
När Amina var ny i klassen
När eleverna i klass 5C började skolan igen efter sommarlovet var läraren Hannes mån om att Amina skulle känna sig hemma i klassen. Därför fick eleverna fylla i några frågor om sig själva.
Klass 5C planerar klassresan
Har du varit med på ett klassråd i årskurs 5 kan du säkert se klassrådet framför dig. En vald elevrådsrepresentant som försöker få iordning på alla elever som vill säga sitt. En lärare som försöker hålla sig, för att inte ta över elevernas möte.
Hemma hos Kim
Kim, Farzad, Sara och Simon sitter spända i Kims rum. Nu ska de alltså börja planera för klassresan. En av Kims mammor har kommit in med bullar och saft. Maja som är en av Kims mammor säger att hon gärna hjälper till att planera klassresan.
Hemma hos Sara
Planeringen av klassresan hade gått sådär hos Kim. Det hade varit väldigt trevligt,
men de hade inte direkt kommit fram till något om resan. I skolan hade de bestämt att de skulle träffas hos Sara.
Hemma hos Simon
Klasskamraterna har börjat fråga hur de går med planerandet av klassresan. Sara, har svarat att det går jättebra och att de snart kommer presentera planerna för klassen. Farzad och Kim har då tittat på varandra med panik i blicken.
Hemma hos Farzad
Nu har det gått över en månad och trots tre försök har de inte kommit fram till något om klassresan än. Kim, Sara, Simon är nu på väg till Farzad. Simon har börjat gå till skolan igen, för det mesta.
Manifestationen
När Kim hade kommit på att de skulle arrangera en manifestation för Farzad och hans familj, satte arbetet igång direkt. Kim, Sara och Simon kontaktade lärare och bad dem att få använda lektionstid, för att få tid, för att planera inför manifestationen.
Det här är 4C
Ok, då är det dags att gå in i klassrummet", säger en kort, mörkhårig kille med en stark stämma till folksamlingen som står i skolkorridoren. "Jag vill också passa på att be alla föräldrar att säga hejdå till era barn så att ni får gå vidare till era sysslor för dagen. Nu tillhör dom mig”… tillägger han med ett skratt.
Konflikt på fotbollsplanen Illustration.
 Nu har klass 4C gått tillsammans några veckor och många börjar känna sig varma i kläderna. Hannes har gjort många lära-känna-övningar och samarbetslekar med klassen och det har gjort att de har blivit mer och mer trygga med varandra. Men när man lär känna varandra kan det också bli bråk...
Alima får inte vara med.
Alima står vid sidan av och tittar på medan Natalia, Mika Alex, Isac och Annika håller på och bygger på sin koja. "Ding dong" Rastklockan ringer och klass 4C börjar plocka ihop sina saker som ligger på bänkarna. De jobbar med vikingatiden och just nu är det tillverkning av vikingaskepp på schemat. "Ingen får gå på rast förrän allt är bortplockat från bänkarna. Ta även upp allt skräp på golvet" ropar Hannes.
Utflykten 
"JA, äntligen utflykt!" Olga hoppar upp från sin säng på morgonen. Hon älskar när klassen åker iväg på utflykt. Idag ska klass 4C först gå på ett studiebesök till ett museum, sedan ska de få äta medhavd matsäck i parken som ligger bredvid muséet.
Ett sista uppdrag.
Termometern utanför fönstret visar 22 grader och sommarlovet närmar sig med stormsteg. I skolan har klass 4C avslutat de flesta arbetsområdena och tränar för fullt inför skolavslutningen.
Back to Top